Nyheter

CILA i DN-bilaga

21 augusti 2019

CILA är redaktionens favorit
i DNs matbilaga "ät hemma" som delades ut den 18 augusti 2019.

Hela texten lyder:
CILA, en praktisk sil som skiljer vätskan från grönsakerna. Sallader och frukter blir lätt vattniga efter bara en kort stund. Lägg en CILA i botten av salladsskålen så rinner vattnet ner medan salladen hålls ovanför och behåller sin krispighet. Passar perfekt även i skålen med fruktsallad eller i räkskålen.
Har tillverkats i två storlekar 11 cm och 13 c. Nu finns endast 11 cm för 50 kr. Binnova.se

Hjälpmedelskatalogen

14 juni 2019

Binnova och ExPaddle är med i Hjälpmedelskatalogen.
Den katalog som visar ett samlat utbud av produkter från hjälpmedelsföretag i Sverige.
I den kan kommuner, landsting och privatpersoner hitta produkter, samlade på ett och samma ställe. Man får enkelt och snabbt en uppfattning om var företaget finns samt en länk till företagets egna webbplats, där hela utbudet exponeras.

Gymnastik för halsmusklerna

28 maj 2017

Lägg gummibandet under hakan.
Använd bandet som sitter på din ExPaddle, ett sk powerband i latex.
Dra bandet uppåt med bägge händerna och håll emot med hakan.
Öppna och stäng sedan munnen ett antal gånger.

Pressa bandet nedåt med hakan och håll emot med armarna. Se bilden nedan.
Känn hur halsmusklerna och käkpartiet får jobba. Se bild nedan.

Du får spänstigare hud runt hals och haka och motverkar dubbelhaka och ”kalkonhäng” under käken. En enkel övning som kan upprepas varje morgon och kväll.
Prova tex 50 stycken "öppna/stäng". 

Intervju på NYA SAKER

7 september 2016

Intervju på Nya Saker
Hallå där Wanja Bellander….Hur kom du på det här?

Intervju med uppfinnaren/innovatören som förklarar varför det är ”rätt att tänka fel”.
Wanja berättar om några av sina uppfinningar/innovationer och ger tips till den som vill utveckla en idé till en uppfinning.

 

Läs mer på länk till Nya Saker. 

7 september 2016

Nobelmuseet

10 maj 2016

Nu finns kortleken "Det var en gång..." i Nobelmuseets butik! Korten som inspirerar till storytelling. Flera andra produkter finns, som syftar till att väcka barns nyfikenhet och kreativitet.

Korten finns även i museets Bubbelkammare, där barn i olika åldrar kan utveckla sin skaparkraft på många olika, lekfulla sätt.

Nobelmuseet ligger vid Stortorget i Gamla Stan i Stockholm, läs mer på hemsidan.

Ny Teknik

12 april 2016

Artikel i Ny Teknik april 2016 - 

”Innovation är mer än tekniskt avancerade produkter”

Läs mer på länken till NyTeknik

Amelia Adamo gillar CILA

12 februari 2016

Amelia Adamo gillar CILA och har i senaste numret av M Magasin (nr 3 feb 2016) skrivit om CILA som en "utmärkt liten historia för varje kök". 

CILA är också med i månadens tävling i M Magasin tillsammans med andra fina produkter från Amelias Önskelista!

 

ExPaddle

19 oktober 2015

ExPaddle är en ny typ av motionsredskap för allsidig träning av olika muskelgrupper, hjärta och balans. Ursprunget till idén är SUP, Stand Up Paddling. ExPaddle är testad på GIH med fina resultat.

ExPaddle är tänkt för träning i hemmiljö och är enkel att använda. Den består av en paddel av trä, utan blad, med handtag i bägge ändar samt ett kraftigt gummiband som ger motstånd. Bandet fästs med ett dörrfäste mellan dörr/dörrkarm.

Du "paddlar" med ExPaddle och den kan användas på många olika sätt för att involvera flera muskelgrupper. Passar hemmamotionären, kanotisten,  golfaren, tennisspelaren – ja alla som vill ha enkel, effektiv och allsidig motion.  Se förslag på olika sätt att använda ExPaddle - länk till film på YouTube

Ny produkt - ExPaddle

16 oktober 2015

ExPaddle är en ny produkt för hemmamotionären. Ett behändigt redskap som ger allsidig träning av många muskelgrupper på ett enkelt och lättvarierat sätt. Passar den seniora motionären, men även kanotisten, golfaren och tennisspelaren.

ExPaddle visas nu för första gången på Seniormässan den 20-22 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö, monter C 06:07. 

Många andra av Binnovas produkter visas också på mässan.
Alla nyttiga för kropp och knopp!

Seniormässan 20-22 oktober

12 oktober 2015

Välkommen till monter C 06:07!

Binnova ställer ut innovativa produkter på Seniormässan 

Stockholmsmässan i Älvsjö den 20-21 oktober.

Bra mässerbjudanden!

 

LärandeLek tipsar

Wanja Bellander 3 april 2015

Maria Björsell skriver om berättarkorten på

LärandeLek 

Storytelling – fantastiskt komplement till sagoboken och samtalen

I alla tider har människan berättat sagor för varandra. Det har varit för att bearbeta vardagen, ge förmaningar eller skapa spänning. Genom sagans värld har barnet lärt sig att förstå den komplexa omvärld som hon lever i. Detta berättararv lever ännu kvar i vissa kulturer men har en ganska undanskymd plats i vår vardag. Sagokorten ”Det var en gång…” kan förhoppningsvis skaka liv i sagoberättarna inom oss och våra barn.

Det var en gång – storytelling

Sagokorten ”Det var en gång…” består av 42 berättarkort, vars vackra illustrationerna inspirerar till både traditionella sagor men också till samtal om vardagliga ting. Bilderna kan antingen användas slumpvis eller genom att ditt barn eller du väljer ut de kort som berättelsen ska handla om. Tillsammans hittar ni sedan på egna sagor.

Dessa sagor stimulerar ditt barns språkutveckling, utvecklar hennes fantasi och väcker nyfikenhet på det berättande ordet. Dessutom har du som förälder möjlighet att ta upp händelser från ditt barns vardag i berättelsen. Vilket kan göra det lättare att prata om saker som kan vara svåra att samtala om.

Läs mer om sagokorten här

M-Magasin

23 mars 2015

Så här skrev M-Magasin i nr 12 2014 - på  Önskelistan

"Storytelling-träning

Släpp surfplatta och telefon och samlas runt ett nytt spel som sätter fart på fantasin. Konstruktören Wanja Bellander har gjort en kortlek om 42 kort med bilder som blir utgångspunkt för en berättelse. För 3-100 år."

Formex 2015

21 januari 2015

På Formexmässan i januari visades berättarkorten "Det var en gång..." De inspirerar till storytelling, man gör helt enkelt en gemensam berättelse, utifrån de kort man tar upp. Många positiva kommentarer fälldes! ”Man blir glad av korten - de kan användas i många sammanhang, alltifrån barn till ledarskapskurser!” 

Korten kan användas på olika sätt som inspiration till berättelser och som utgångspunkt för fortsatt arbete med kreativ inriktning. Det är bara fantasin som sätter gränser. Att få öva retorik, utan att egentligen tänka på det, är också  värdefullt för barn och skolungdomar.

Korten finns nu hos ett flertal återförsäljare och är till och med exporterade till svensktrakter i USA. I kortleken finns tips på hur man använder korten för storytelling - även på engelska!

 Många gillar tanken att inte allting behöver utgå från mobil eller dator/platta. Lite som förr i tiden!

Binnova på Formex jan 2015

5 januari 2015

Kreativitet och hjärngymnastik - för alla åldrar                             

BINNOVA AB visar kreativa produkter: Berättarkorten Det var en gång…, IQ-pussel, Anti Jante och Kax piller.

Det var en gång…  berättarkort som inspirerar till storytelling. Ger berättandet nya utmaningar och hisnande vändningar. Passar alla åldrar och olika tillfällen, allt ifrån att vi vill ha roligt tillsammans, utan mobil och dator, till brainstorming på jobbet. Det finns inga gränser! 

IQ-Pussel är en utmaning för alla åldrar där du själv väljer svårighetsgrad. Med hög risk för ”kommer strax - jag ska bara...” Svårt att sluta pussla helt enkelt. 

Anti Jante piller ger jag till de som säger ”nej, det där tror jag inte på, det kan aldrig bli något …”

Kax piller tar jag själv för att bli mer kaxig och stå på mig - så att idén verkligen blir realiserad.

Månadens Innovatör

1 september 2014

Smarta Saker har utsett Wanja Bellander till Månadens Innovatör för sällskapsspelet ”Det var en gång…” ett spel som stimulerar fantasi, improvisationsförmåga och berättarglädje.

Berättarkort - Blanda bilderna i kortleken och lägger dem med baksidan upp. En deltagare tar ett kort och börjar berätta en historia med utgångspunkt från bilden. Nästa tar ett nytt kort och fortsätter berättelsen, med koppling till den nya bilden. Resultatet blir en unik berättelse som styrs av slumpen och deltagarnas fantasi! Man skapar en berättelse tillsammans - som inte är beroende av dator/mobil - lite som förr i tiden!

Kortleken består av 42 bilder av Birgitta Folcker-Sundell samt 10 blanka för egna teckningar/idéer. Det ingår en svensk och en engelsk instruktion samt förslag på hur man kan variera spelet.

Intervju med Wanja i Inrikes

24 januari 2014

Hon identifierar problem i vardagen – och löser dem. Wanja Bellander är uppfinnaren bakom en självhäftande servett, en salladssil och en textilborste i kontokortsformat.

– Jag har svårt att nöja mig med krångliga lösningar på produkter och tjänster, säger hon.  Intervju Inrikes

Appen - good4me

10 maj 2013

 

Ny app gör det lättare att gå ned i vikt!                                           

I kommande vecka lanserar Binnova appen good4me, som hjälper dig som vill gå ned i vikt på ett sunt, enkelt och varaktigt sätt.
good4me finns för iPhone och Android och kostar 15 kr.

good4me visar hur din vikt påverkas av de val du gör under en dag. Du ser direkt vad som händer om du ökar antalet bra val och minskar antalet dåliga. På så sätt blir det lättare att gå ner i vikt. 

Det finns en mängd appar för viktnedgång. Ofta uppmanas du att fylla i detaljerade uppgifter om vad du äter och hur många kalorier du får i dig, respektive förbränner. Det är komplicerat och tidskrävande för de flesta i en stressad vardag. När du efter ett tag ger upp och slutar med registreringarna, kan det leda till en besvikelse och i förlängningen ett dåligt resultat i strävan efter din målvikt.

Wanja Bellander: ”Det ska vara enkelt och positivt att göra sunda val och gå ned i vikt! good4me blir din partner. Du behöver stöd, uppmuntran och se resultat. Det handlar om att bli medveten och att långsiktigt ändra sina matvanor. Precis det hjälper good4me dig med!”

Finns på AppStore och för Android. Läs mer på www.good4me.se

Cormic Creature har importerats av Binnova sedan 2007 och säljs nu bland annat av Smarta Saker på Banérgatan 12, i Stockholm samt i deras webbshop.